POLİS MÜZESİ GEZİSİ

POLİS MÜZESİ GEZİSİ

4 / I ve 4 / G Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri polis müzesini gezdiler.  Müzede, Sultan Abdülmecid döneminden günümüze kadar Emniyet Teşkilatı’nın geçirdiği safhalar, polisin toplumda asayişi sağlarken izlediği yollar, karşılaştığı olaylar, kullandığı araç ve gereçler sergilenmektedir.

       6 bölümden oluşan müzenin A, B ve C sergi alanlarında Türk Polisinin tarihteki yerinin anlatıldığı bölümde tarihi kıyafetler, polis tarihi kronolojisi, Osmanlı polis teşkilatının yapılanması, Osmanlı karakol maketleri, kahraman polislerimiz, Türk edebiyatında polisiye romanlar, İlk parmak izi, İlk bisikletli süvari birliği kurulması ve silahlar sergilenmektedir. Ayrıca 56 adet tarihi ve güncel üniforma ile kıyafetlerin sergilendiği hiperrealistik silikon mankenler, canlandırmalar, aksesuarlar, maket dioramalar, belgesel nitelikli prodüksiyonlar, tarihi ve güncel polis motosikletleri, polis arabaları, polis helikopteri ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.

      D bölümünde kriminal ve bomba imha canlandırma alanları, polis köpeklerinin tanıtımı, trafik kuralları eğitim alanı, trafik kuralları oyunu, hediyelik eşya bölümü, polis kitaplığı ve sosyal alanlar yer almaktadır.

      E bölümünde güncel polis ekipmanları, güncel polis kıyafetleri, Şehitlerimize ait eşyalar, Şehitler prodüksiyonu, Şehit künyeleri, 15 Temmuz alanı, tarihi dokümanlar, tarihi fotoğraflar ve yabancı devlet teşkilatlarından gelen hediyeler bulunmaktadır.

      F bölümünde zırhlı polis araçları açık alanda sergilenmektedir.

     Ayrıca sanal Polis Müzesi https://my.matterport.com/show/?m=ZpsYfN4UqGP internet adresinden 7/24 ziyarete açıktır. Fotoğraflar için  TIKLAYINIZ.

 

30.04.2024 196